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Notice of Withdrawal 
Sales Tax Ruling 
Sales tax:  re-refining of oil 
 

Sales Tax Ruling ST 2272 is withdrawn with effect from today. 

 

1. Sales Tax Ruling ST 2272 explains that ‘re-refined’ oil is a 
different product from the oil out of which it has been produced. The 
re-refining of oil constitutes manufacture for sales tax purposes. The 
base oil produced from the re-refining process is taxable at 20% 
under section 3 of the Sales Tax Assessment Act (No. 1) 1930. 

2. Where, however, it is used by the manufacturer as a raw 
material in the production of other goods or sold for use as raw 
materials in the manufacture of goods, it would normally be sold in 
non-taxable circumstances under quotation of certificate. 

3. The goods and services tax came into effect from 1 July 2000. 
Sales tax ceased to apply to transactions from that date. 

4. This Ruling is no longer current and does not apply to 
transactions occurring on or after 1 July 2000. 
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