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          I 1104142              CONTRIBUTIONS TO          82AAS
                                   SUPERANNUATION FUNDS
                                   BY ELIGIBLE PERSONS

PREAMBLE           Section 82AAS of the Income Tax Assessment Act
          specifically excludes from eligibility a person who, put
          broadly, is the subject of provision made for his or her
          retirement in relation to the income year under an
          employer-sponsored superannuation fund or is, in respect of the
          year, to be entitled to any retirement benefits under a scheme
          constituted by or under a law of the Commonwealth or of a State
          or Territory.

FACTS     2.       The State Superannuation Fund of Western Australia is a
          scheme for the payment of retirement benefits constituted under
          a law of Western Australia and in any year of income in which
          benefits are provided for a person under that scheme that person
          is not an eligible person for the purposes of section 82AAS.

          3.       It is understood that membership of the State
          Superannuation Fund scheme is voluntary, but once a person has
          been accepted for membership, it is not possible to withdraw
          except on termination of service.  However, a member of that
          fund who has reached the age of 60 may, under the arrangements
          applicable to the fund, determine his or her pension and cease
          normal contributions to the fund.  Upon such determination, the
          only increases in the amount of pension eventually payable to
          him which are not the product of income or accretions arising
          from his own past contributions to the fund are cost-of-living
          increases between the date of determination and the date of
          retirement.

RULING    4.       It has been decided that such cost-of-living increases
          would not render a person ineligible for the purpose of section
          82AAS.

                                             COMMISSIONER OF TAXATION
                     13 April 1983
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